Проблем со летот во последните шест години?

Добијте до 600 евра по патник за летови од последните 6 години. Без разлика на цената на билетот.
Одложен лет
Откажан лет
Промена на распоредот
Одбиено влегување во авион
Пропуштена врска

Како функционира?

Внесете ги деталите за вашиот лет

Ни треба само вашиот број на летот или рута од каде до каде и името на авиокомпанијата, исто така и датумот на летот.

1

Вашите права ќе бидат спроведени

Доколку не нарачате, нашите искусни експерти за правото за патување ќе ви ги вратат парите. Доколку е потребно, ќе одиме до судот и секогаш ќе ве информираме за напредокот на правните постапки.

2

Прими ги парите

Доколку е успешна, веднаш ќе ви ги проследиме вашите пари. За исплата на компензација, таксата за успех е 30%. Ако случајот е неуспешен, не ви наплатуваме ништо.

3

Знајте кога ги исполнувате условите за компензација за лет

Имате право на компензација за доцнење на летот од повеќе од 3 часа, откажување летови и одбиено влегување во авион поради пребукирање според Регулативата на ЕУ 261/2004. Без компензација доколку имало некои исклучителни околности и авиокомпаниите не биле одговорни за доцнењето или откажувањето.

Одложен летот?

За одложени летови од повеќе од 3 часа, можеби ќе ги исполнувате условите за компензација до 600 € според Правилото на ЕУ 261.

Правилото вели дека летот требало да биде одложен на крајната дестинација за да се поднесе барањето.

Требаше или да тргне од аеродром на ЕУ или да пристигне на аеродром на ЕУ со авиокомпанија регулирана од ЕУ.

Откажан лет?

Ако вашиот лет е откажан без известување од најмалку 14 дена, можеби ќе ги исполнувате условите за компензација според правото на ЕУ.

Малку е комплицирано, бидејќи износот на компензацијата може да се намали до 50% врз основа на одредени фактори.

Сепак, можеме да ви помогнеме да ги разберете вашите права за откажаните летови и да ви ги вратиме парите што ви ги должат авиокомпаниите.

Пребукиран лет?

Исто така, имате право на компензација, ако ви беше одбиено да се качите поради пререзервирање.

Пребукираното е ситуација во која сте купиле билет за летање, но потоа ви е кажано дека нема слободни места.

Пребукирањето, во воздухопловната индустрија, е препродаден лет во смисла дека нема место за секој продаден билет.

Изберете го вашиот избор за барање

Menu
Open chat
1
Ask your question
Scan the code
Ask your question