Мојот лет беше откажан поради СОВИД 19, кои се моите права?

Бидејќи пандемијата COVID-19 се смета за „вонреден случај“, нема право да се бара компензација генерално, но патниците можат да бараат компензација за откажување поради Корона кога:

  • Авиокомпаниите ги откажуваат летовите од свои финансиски причини
  • Нема гранични ограничувања по земја на поаѓање или дестинација
  • Не е објавено официјално ограничување за патување
  • Патниците биле информирани за откажувањето на помалку од 14 дена пред поаѓање

Ги проверуваме околностите на секој поединечен случај и ги советуваме нашите клиенти за понатамошна постапка на побарувањето.

Menu
Open chat
1
Ask your question
Scan the code
Ask your question